Om sykkelbygda Eresfjord

Kvifor; Jau Eresfjord I.L. starta organisert sykling i 1977. Fekk namnet Bygda Rundt og har vore arrangert på Kristi Himnmelfartsdag kvart einaste år og passerte altså 40 år i 2016. Eresfjordingen Kurt Asle Arvesen har vore proffsykkelist og har vore med på å auke sykkelinteressa enda meir. Vegard Øverås Lied har vore norgesmster og nordisk mester i landevegsritt fliere gonger. I dag har vi Bjørn Tore Hoem, også eresfjording. Han er på full fart mot ei proffkarriere. Eresfjord Classic er eit populæret sykkelritt . Og vi har arrangert Eresfjord Grand Prix fleire år. I tillleg syklar folket her i bygda året rundt mellom dei organiserte sykkeltrimpostane. Eresfjord er altså sykkelbygda framfor nokon andre.

Ikkje rart vi vil framheve sykkelen med å stille ut mange fargerike syklar. Vi starta med dette i 2015. Og er i ferd med å bli «Eresfjord Bike Art Project» I 2018 var det over 100 syklar.

Sykkelbygda i 2019

I løpet av mai og juni er det i år plassert i overkant av 100 fargerike syklar rundt om i Eresfjord.
Her med Goksøyra og Sjøvsdøla som bakgrunn.
.


5.mai 2018: Ca 100 syklar er plassert ute i bygda

Mange tilhengarlass med fargerike syklar.
Marit Rasten Leirvoll er drivkrafta bak Sykkelprosjektet i Eresfjord.
Du kan lese meir også på fb
.

17.juni-2017: Nye syklar blir stadig satt ut i Eresfjord Bike Art Project


Ein rosa herresykkel ønskjer deg velkommen til Eresfjord ved Fjellgarden / Vistdalsheia.
Dette er berre noen eksempel på nye plasseringar av syklar. Per i dag skal det vere 72 syklar ute.
I Osen ved Eikesdalsvatnet har du selskap med denne vesle sykkelen.
På Æratangen i Nauste naturreservat.

Sykkelprosjektet 2014 -2015 - 2016 - 2017 og 2018

Sykkelbygda Eresfjord

20.april 2017:
Sykkelberget i garasjen skal snart ut på lufting. Målet er at ALLE syklane skal vere utplassert rundt om i bygda rundt 1.mai. I tillegg er det mange syklar på lager som ikkje er ferdig strippa, reingjort og lakkert. Som før trengs det hjelp til dette.
Her ser vi primus motor og organisator Marit Rasten Leirvoll (t.v.) saman med Turid L. Øverås.

Her er noen eksempler på syklane som er montert rundt om i bygda.
Sjå også NRK-innslaget om Sykkelbygda Eresfjord

Meir om Bygda Rundt
Meir om Sykkeltrimmen


..

.

.

.

Også 40 meter opp i Håhammaren er det hengt opp ein sykkel .

.
Trykk på bildet for å få det større

April-mai 2015: Det er Eresfjord Bygdelag som står bak sykkelposjektet. I løpet av forsommaren er målet å plassere eit 30-tal med syklar rundt om i bygda. Ikkje for at dei skal kunne brukast. Nei, her skal syklane lakkerast med skarpe farger og stillast ut.
Syklane blir strippa for dekk, kjede og gir og eventuelt anna tjafs. Alt arbeid er på dugnad. Deretter skal dei avfettast og lakkerast.
Her er frå dugnad med ivrige ungdommar i aksjon med klargjering av syklane.
.
.

Sykkelbygda Eresfjord

Proffsykkelisten Kurt Asle Arvesen er ekte eresfjording. Og har på sin naturlege veremåte profilert sykkelsporten på ein framifrå måte. Og ikkje minst bidratt til den store sykkelinteressa også i Eresfjord.
Bygda kan blant anna vise til Sykkeltrimmen/ Bygda Rundt som har vore arranagert på Kristi Himmelfartsdag kvart einaste år sia 1977.

Eresfjord Classic var Kurt Asle's eige sykkelløp i Eresfjord. Sist arrangert i 2017 og det var det også i 2018..

Kurt Asle har ei lang proffekarriere i mange klubbar. Fleire år i CSC. Frå 2010 kom han inn Team SKY. Han avslutta sitt siste proffesykkelløp med Paris-Tours i okt. 2011. Men fortsetter som sportsdirektør i Team SKY.

Men Kurt Asle er ikkje aleine i bygda om å hevde seg på sykkel. Bjørn Tore Hoem også eresfjording er på full fart inn som ein av norges fremste sykkelistar. I 2015 sykler han for Team Joker.
Bjørn Tore har UM pallplass tempo, norgescupseier Oslo sykkelfestival junior, Junior EM og VM og 5.plass sammenlagt i norgescupen som 1.års senior. Representerte Norge under U23-VM i 2011 og ble nummer tre sammenlagt i Okolo Jiznich Cech i 2012.

Meir om Bjørn Tore Hoem her.


Kurt Eresf-Classic- 060-red.jpg

Kurt-Asle- 010-close-red.jpg
Kurt Asle Arvesen
Bjørn Tore Hoem i aksjon under Eresfjord Grand Prix 2013
.