Klatredronning og Klatrekonge :

Jeanette Persson og Øyvind Helberg Sundby forsvarte sine titler også under Eresfjord Classic. De vant sammenlagt etter Nibberittet og Trollstigrittet og Classic'n.


Resultatliste Classic'n blant de 17 som har deltatt på "trippelen", Nibberittet, Trollstigrittet og Eresfjord Classic.

Resultatliste FØRST i MÅL
Resultatliste SORTERT ETTER TID
Resultat LØPING og El-sykkel

Ellers var det ingen som klarte å nå igjen Johan Bugge som sprang dei ca 8 km fra Coop'n og opp til Fjellgarden på Vistdalsheia 500 moh. Han vart klokka inn på tida 33.16 Dermed vann han Eresfjord Classic 2016. Beste sykkeltid hadde Bjørn Tore Hoem med 20.14.

Johan Bugge omkransa av podiepikene Wenche Hoem og Tone Kvamsås.

Bjørn Tore Hoem fekk dagens beste tid, 20 min og 15 sekunder. Her like før målgang på Fjellgarden.
Sondre Svensli (t.h) fekk dagens nest beste tid med 21.20.5. Her i prat med klatrekongen Øyvind Heiberg Sundby.

Line Monsås Espeland (t.v.) forsvarte 2.plassen også sammenlagt i Klatredronningtittelen. Her sammen med Jeanette Persson.
Denne karen, Ståle Høstmark, Fræna, var den aller første opp til målgang per sykkel. Men vart altså slått av Johan Bugge som sprang.
Og her er ser vi dei aller siste like før mål, Bjørn Cameron Alexander og Jan Bjarne Øverås
Stor stemning og heiagjenger oppover langs løypa. Her ser vi Anne Kristine Sveen og Karoline Øverås.

Magne Beyer var den eine av tre som sprang. Her like før målgang sammen med Ragnhild Fagerslett.Målet og toppen av Vistdalsheia, Fjellgarden, er nådd for Hege Jørstad.Hege Jørstad.

Først over mål blant de som sykla, Ståle Høstmark.


Les også i DRIVA

Om Eresfjord Classic; slik gjør vi det:

ERESFJORD CLASSIC 2016, fredag 1. JULI:

Start fra kl.19.00. Deltakerne blir gruppert etter handicap. Men i løpet av 25 min. altså innan 19.25 skal alle ha starta. Gruppene starter med ulike mellomrom, alt fra 5 min og ned til 3, 2 og 1 minutt.

NB! Møt opp i god tid. Det betyr seinast kl. 17.45
Dette blir kjekt !

Vi starter sykkelhelga i Eresfjord fredagskveld 1. juli,..og hvilket program og tilbud vi har! Ved startområdet har vi butikken åpen under hele arrangementet,.. i tillegg er cafe-Coop åpen til kl ca 23:00 med alle rettigheter. Denne kvelden er for absolutt alle, man kan løpe, krype, sykle - til og med el.sykkel kan brukes. Handicap tildeles etter evne og kjennskap til den enkelte. Alle skal ha en reel sjanse til å "gruse" elitegruppa mot toppen av Vistdalsheia etter ca 8 km.

Programmet ser slik ut:

LØPEKLASSE, KL 18:55: Påmelding til eresfjordgp@gmail.com

CLASSIC MED HANDICAPSTART: De med størst handicap starter kl. 19:00, deretter med ca. 5 minutters intervall etter tidligere prestasjoner etc... NB! For å få tildelt handicap, MÅ dere forhåndspåmelde dere( innen torsdag 30.juni kl 16:00) - etterpåmeldinger plasseres i siste gruppa med "eliten",..og da vil de fleste av dere ha liten mulighet mot disse ulvene.
Påmelding til: eresfjordgp@gmail.com

BJØRN TORE HOEM/ MØRE & ROMSDALS KLATREKONGE-DRONNING:
Start ca. kl. 19:40. Nå har noen av dere vært ute i løypa i 40 minutter, og kjenner trolig melkesyra herje i kroppen, mens Bjørn Tore og deltakerne i Møre & Romsdals klatrekonge/dronning starter i et forrykende tempo for å nå dere igjen - og dette kommer til å gå fort! Noen har lyst til å matche rekorden til Kurt Asle Arvesen på 19:15,..mens andre i gruppa har lyst til å kjempe om klatretrøya, enten om konge- eller dronningtittelen.
Påmelding Møre & Romsdals klatrekonge/dronning: klatrekongedronning@gmail.com

EL.SYKKELKLASSE:
Start ca. 5 minutter etter Bjørn Tore Hoem, kl. 19:45
Endelig kan dere med el.sykkel få suse opp Vistdalsheia i en uhøytidelig konkurranse,..dere får ingen tidtaking - men moro får dere lell!!
Påmelding,: eresfjordgp@gmail.com

Premieutdeling: På Coop Eresfjord, ca kl. 21..


Møre og Romsdals klatrekonge/dronning

Nibberittet, Trollstigrittet og Eresfjord Classic samarbeider i 2016 om å kåre den beste sammenlagtrytteren. Disse tre ritta er alle klatreritt i Møre og Romsdal og blir arrangert i løpet av tre helger tidlig på sommeren. Det er sammenlagttida som avgjør, og du må delta i alle tre ritta for å bli med på sammenlagtlista;

Lødag 11.juni Nibberittet

Lørag 25.juni Trollstigrittet

Fredag 1.juli Eresfjord Classic kl. 19.00

Påmelding:
Du melder deg på alle tre ritta som vanlig og sender i tillegg en epost til klatrekongedronning@gmail.com med namn, adresse, telefonnummer, klubb og alder. Merk at du må delta i ALLE tre ritta for å bli med på sammenlagtlista.

Øyvind Heiberg Sundby og Jeanette Persson

leder sammenalget etter at Nibberittet og Trollstigrittet er gjennomført. Cato Innerdal og Line Monsås Espeland fra Molde CK er de som ligger nærmest lederne.

Se resultatlista fra Trollstigrittet her.

Øyvind Heiberg Sundby vant Nibberittet i Geiranager 11.juni. Han har ambisjoner om å bli Klatrekonge. Sakset fra Kondis.no:

Øyvind Heiberg Sundby stod kanskje for den sterkeste prestasjonen i Geiranger. Vanligvis ser vi Øyvind på motbakkeløp, men på lørdag hadde han byttet ut løpesko med sykkel. Øyvind vant Nibberittet på tiden 1.03.16


De beste på Nibberittet, både i kvinne- og herreklassen. Fra venstre, Camiila Grieg (nr. 2), Jeanette Persson (vinner) og Line Monsås Espeland (nr.3). Videre ser vi Bo Andre Namtvedt (nr. 2) og vinneren Øyvind Heiberg Sundby
Foto: Martin Hauge NilsenLes omtaler av Møre og Romsdals Klatrekonge/dronning

Åndalsnes Avis 10/3
Landevei - Kongelig Melkesyre
Fra Fjord til fjell
Rauma SK